23/12

Merled`s Light the Village

za. 23 Dec
17:00 tot 19:00
Plein1
Julianaplein 1, Heemstede

Merleds’s Light The Village;
De verkoop van deze unieke lampenkapjes voor op tafel is in volle gang. Laat het een voorbode zijn voor deze nieuwe traditie voor de deur van Plein1 op zaterdag 23 december.
 
De Merled 2023
Dit jaar door Ellen Meuwese, kunstenares uit Heemstede, ontworpen. Een lampenkap voor over een (led)waxine. Een unieke 7-delige serie papieren kappen voor op tafel. Een losse Merled kost €2,- de gehele 7-delige serie €10,-
 
Merled’s? Wat zijn het?
In het wapen van Heemstede zitten 7 Merletten verwerkt.
De Merled is een kruising tussen een Merlet en een Ledlamp. Een speciaal ontworpen, en fictieve variant zijn deze decembermaand te koop bij Boekhandel Blokker, AH Blekersvaart en Wij Heemstede de Luifel. De opbrengsten zijn voor het goede doel en worden tijdens het evenement op 23 december bekend gemaakt.
 
Het goede doel.
De opbrengsten van de Merled 2023 verkoop komen ten goede aan de Voedselbank Heemstede. Om zo voor de Heemstedenaren, voor wie een kerstdiner niet zo vanzelfsprekend is, iets moois te kunnen doen.
 
 

Het evenement

Op zaterdag 23 december komt Heemstede vanaf 17.00uur samen. Dat doen we voor de deur van PLEIN1. Vanuit het midden van het plein hangen er prikkabel lijnen over het plein heen. Deze zijn gevuld met Ledlampen. [MerLed’s] Omstreeks 17.30 ‘ontsteken’ we de MerLed‘s en maken we de opbrengst bekend.
Kom gezellig langs en geniet van Live muziek, warme chocolademelk en of glühwein. Voor de jongere inwoners is er dé Silent Night Disco. Kortom, een prachtige start met het hele gezin van de kerstdagen. De toegang is gratis!