02/03

Martin Hendriksma over 'Het geheim van Bols'

za. 02 Mar
15:00 tot 16:30
boekhandel Blokker
Binnenweg 138, Heemstede

Zaterdagmiddag 2 maart wordt Martin Hendriksma (lokale held) geïnterviewd over ‘Het geheim van Bols’, een boek dat zich afspeelt in Heemstede en dat ook wel omschreven wordt als ’t Hooge Nest van Heemstede.

In de zomer van 2020 kruipt Martin Hendriksma naar een onderduik­ruimte op een Heemsteedse zolder. Daar treft hij een matras aan, twee lege flessen en een verscheurde krant uit november 1941. De eerste bewoners van het huis blijken adjunct-directeur Ernst Moltzer van de internationaal bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols en zijn vrouw. Ernst probeerde in de oorlog over zee naar Engeland te vluchten en is sinds­dien vermist. Zijn flamboyante echtgenote Traut, een Oostenrijkse gravin, zou hem hebben verraden.

Hendriksma duikt in het onthutsende oorlogsverhaal van het familiebedrijf Bols. Beetje bij beetje ontrafelt hij wat door Bols altijd zorgvuldig verzwegen werd. En in een tot de laatste bladzijde spannende zoektocht neemt hij alle twijfels weg over het tragische lot van de verdwenen Ernst.