07/06

Maartje & Kine

vr. 07 Jun
20:15
Theater de Luifel
Herenweg 96, Heemstede

Hoge Noot, Reprise

Vanwege overweldigend succes nog eenmaal in Nederland te zien: het sterprogramma Hoge Noot van Maartje & Kine. De Telegraaf en Theaterparadijs waren lyrisch en noemden het “een klinkend feest ★★★★” en “weergaloos muzikaal grappig ★★★★★”.
Muzikale comedy zoals u het nog nooit gezien heeft! Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Maar met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jacksons Thriller. Beuken, rocken, zweten: Maartje & Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!
In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor.
Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij.
U kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire “Maartje & Kine Buigen Niet” – over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje & Kine zijn fameus om hun “Miniconcerten voor Alleenstaanden” en hun optredens bij Khalid & Sophie, Tijd voor Max en Opium Op Oerol.
Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als om de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea. ‘Hoge Noot’ is een voorstelling voor volwassenen maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

LOKATIE: THEATER DE LUIFEL