04/11 - 05/11

Kunstlijn voor jong en oud

za. 04 Nov
11:00
tot
zo. 05 Nov
17:00
De Luifel
Herenweg 96, Heemstede

Centrale expositie Kunstenaars uit Heemstede in De Luifel

In het Cultureel centrum De Luifel aan de Herenweg 96 tonen 19 beeldend kunstenaars uit Heemstede tijdens het Kunstlijnweekend hun werk in de foyer, de gangen en de zalen van het gebouw. De exposerende kunstenaars hebben  het verbindend Kunstlijnthema (“Liefde”) op geheel eigen wijze uitgewerkt. In deze schilderijen, foto’s en keramische objecten tonen een aantal kunstenaars diverse facetten van Liefde in voor en tegenspoed. Zoals euforie, vervoering, verrukking, opwinding maar ook teleurstelling, verdriet en berusting.  

In de Luifel starten zaterdagmiddag 4 november leden van het Haarlems Dichterscollectief omstreeks 15.00 uur met het voordragen van gedichten op een aantal plekken (waaronder de foyer) van de Luifel. Op zondag 5 november  doen jonge scholieren (5-10 jaar ) , die wekelijks actief zijn binnen de Kunst/Knutselclub in de Luifel, mee in het kader van de jaarlijkse Kinderkunstlijn. Zij maken in hun eigen zaal in het gebouw (PLEXAT) onder professionele begeleiding eveneens werk op basis van het thema Liefde, schilderijen en tekeningen die op zondag worden tentoongesteld. Gedurende de gehele zondag is er een speciaal optreden van Singer-Songwriter-Gitarist  Anne van Rooij met afwisselend repertoire uit de blues, pop en rock wereld. Informatie over de getoonde kunstwerken en diverse optredens staat in uitgebreide vorm in het weekblad “De Heemsteder” van woensdag 1 november a.s.   

De exposerende kunstenaars zijn: Albert Rollich, Jacintha Reijnders, Griet Halbertsma, Fokelien Faber, Luna Meis, Henk Koelemeijer, Vera Bruggeman, Vera de Backker, Connie Vlasveld, Otie van Vloten, Rosita van Wingerden, Walter Sans, Maria Niessen, Esther Schnerr, Dimitri Rollich Geek Zwetsloot, Rogier Cornelisse, Aty Boonstra Kohne en Fernande Laas. Tijdens het 1e Kunstlijnweekend (zaterdag 4 en zondag 5 november) is De Luifel vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers geopend.

Vanuit De Luifel kan men op beide dagen via een speciale fiets/wandelroute de ateliers van de deelnemende kunstenaars in Heemstede bezoeken.