05/11

Kunstlijn voor jong en oud

za. 05 Nov
11:00 tot 17:00
De Luifel
Herenweg 96, Heemstede

De Heemsteder: Dit jaar vormt De Luifel aan de Herenweg 96 wederom het centrale punt voor de jaarlijkse Kunstlijnmanifestatie. Op zaterdag 5 en zondag 6 november tonen 18 beeldend kunstenaars uit Heemstede hun werk in de foyer, de gangen en de zalen van het culturele centrum. Met eigentijds werk dat varieert van schilderkunst, beeldhouwwerk, fotografie en sieraden. Met dit jaar ‘Stilte’ als verbindend kunstlijnthema.

Startpunt de Luifel
De Luifel aan de Herenweg speelt een speciale rol volgend weekend. En wel als startpunt van de fiets of wandelroute langs alle ateliers en locaties van de deelnemende kunstenaars. En van elke kunstenaar is in de Luifel werk te zien. Een speciale plattegrond vertelt waar, van wie en wat voor werk te zien is. Met vermelding van adres, naam van de kunstenaar en een foto van haar of zijn werk. Alle ruimten zijn gedurende het kunstlijnweekend tussen 11 en 17 uur gratis toegankelijk.

Kinderkunstlijn
Ook dit jaar is er aandacht voor kunst door kinderen gemaakt. In samenwerking met Plexat , de jeugdafdeling van WIJ Heemstede is een speciale Kinderkunstlijn georganiseerd.

Creatieve leerlingen van een aantal geselecteerde basisscholen in Heemstede hebben werkstukken gemaakt waarop zij een eigen interpretatie geven van schilderijen van o.m. beroemde schilders uit de Gouden eeuw. Deze werkstukken worden in de gangen van het zalencomplex getoond. Daarnaast wordt op zaterdagmiddag 5 november rond 13.00 uur een workshop voor kinderen georganiseerd. Opzet: maken van olieverf van kruiden en daarmee kleine werkjes op paneel schilderen.

Tevens vinden er gedurende het Kunstlijn-weekend tijdens de middaguren optredens plaats van de Haarlemse muziekgroep ‘De Filistijnen’. De Luifel is gedurende het weekend vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers geopend.