30/11

KIVA - The call of the wisdom keepers

do. 30 Nov
19:30
Wij de Luifel
Herenweg 96, Heemstede

KIVA – The call of the wisdom keepers
Avondvullend programma met film en korte lezingen
Donderdag 30 november om 19.30 uur
Wij zijn heel blij dat we de indrukwekkende documentaire KIVA The Call of the Wisdom Keepers kunnen vertonen met een mooi randprogramma eromheen van inspirerende sprekers, die de film nog meer tot leven brengen. Sinds de première trekt de film langs vele volle zalen door Nederland.
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een spirituele ceremonie uitvoeren voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!
In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid!
Filmmaker Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd. Samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven hebben zij een hoopvolle documentaire gecreëerd over deze belangrijke boodschap!

Kosten film & lezingen: € 19,50.
Voor meer informatie en een eerste sfeer impressie, zie: www.kiva-wisdomkeepers.com.
Opgeven voor de documentaire kan via info@wijheemstede.nl of belt u 023 – 548 38 28.