25/01

KIVA - The call of the wisdom keepers

do. 25 Jan
19:30
Herenweg 96, Heemstede

KIVA – The call of the wisdom keepers
Avondvullend programma met film en korte lezingen
Na een zeer succesvolle filmavond met KIVA The Call of the Wisdom Keepers met gastsprekers in de Luifel, gaat WIJ Heemstede een tweede avond organiseren!

Op 25 januari 2024 heeft u nogmaals de kans deze indrukwekkende documentaire te zien, die harten raakt.
Het is een boodschap vanuit de inheemse volkeren, een boodschap van hoop, harmonie en verbinding,
Een perspectief waar groot verlangen naar is in deze tijd van chaos en verdeeldheid.
Deze avond hebben we de prachtige muziek van Shaz & the Medicine Man en Henry de la Croix en Fransje
Foncken zullen spreken over hun missie voor de aarde. De 3e spreker wordt nog aangekondigd.
Meer informatie over de sprekers en muziek via deze link. U bent van harte welkom!

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een spirituele ceremonie uitvoeren voor vrede, het welzijn van de aarde en alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve ‘call’ vanuit de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!
In deze documentaire krijgen we een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over de zorg voor Moeder Natuur en de mensheid!
Filmmaker Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Vele inheemse Wisdom Keepers werden geïnterviewd. Samen met beste vriend Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven hebben zij een hoopvolle documentaire gecreëerd over deze belangrijke boodschap!

Kosten film & lezingen: € 19,50.
Voor meer informatie en een eerste sfeer impressie, zie: www.kiva-wisdomkeepers.com.
Opgeven voor de documentaire kan via info@wijheemstede.nl of belt u 023 – 548 38 28.