18/12

Kerstconcert: Koor Arcadelt met Camusette Consort

zo. 18 Dec
15:00 tot 16:00
Oude Kerk
Wilhelminaplein 1, Heemstede

De ‘Stichting Vrienden van De Oude Kerk’ heeft elke derde zondag een bijzonder Theeconcert in de Oude Kerk!

Met een optreden van het Vocaal Ensemble Arcadelt  en het Camusette Consort o.l.v. Willem Mook beloven we u een programma met oude Kerstliederen aangevuld met ander geestelijk en wereldlijk repertoire.

Het Camusette Consort is samengesteld uit 6 zangers, een luitspeler en de viola da gamba. Het ensemble legt zich toe op motetten en chansons van Josquin des Prez van rond 1500. Dit repertoire wordt aangevuld met composities van Pierre de le Rue, Jean Oekegehem en Arvo Pärt.
Het Vocaal Ensemble Arcadelt bestaat uit 14 zangers en voert in hoofdzaak 16e-eeuwse à capella muziek uit. Ter gelegenheid van dit Theeconcert brengen zij een serie kerstliederen uitgegeven in Antwerpen in 1629, uitgebreid met werken van Lassus, Tallis, Sweelinck en Purcell. Ook de kerkmuziek van Stravinsky heeft een plek in het programma.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt circa één uur. Daarna is er een gezellige nazit in de localiteiten van de Pauwehof, met thee, koffie of glühwein met zelfgemaakt gebak en hartige hapjes.

De Theeconcerten zijn gratis toegankelijk, wel verwachten we een bijdrage bij de uitgang met als richtbedrag 10 euro, om de onkosten te dekken. U kunt ook met PIN betalen.

Theeconcerten worden georganiseerd in de Oude Kerk, door de Muziekcommissie samen met een grote groep vrijwilligers voor de catering.