20/07

Kennismakingssessie KlimaatGesprekken

do. 20 Jul
12:00 tot 13:15
ONLINE 1, Heemstede

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? Bij Stichting KlimaatGesprekken kun je nu gratis deelnemen aan een kennismakingssessie om erachter te komen wat bij jou past om in actie te komen.

Zo kun je bij KlimaatGesprekken bv een workshopreeks volgen waarmee je je voetafdruk verkleint en je handafdruk (anderen inspireren) vergroot. Je kunt ook een e-course volgen of zelf klimaatcoach worden.

In de kennismakingssessie hoor je wat de stichting doet, hoe de klimaatcoaches klimaatpsychologie inzetten en waarom de stichting het zo belangrijk vindt om mensen actieve hoop, humor en handelingsperspectief te bieden.  Je wordt meegenomen in het verhaal van KlimaatGesprekken . Het uur is er op gericht je te inspireren jouw volgende stap te zetten. En om je eventuele vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over wat het inhoudt om klimaatcoach te zijn, of hoe je de methodiek binnen jouw organisatie/bedrijf kunt inzetten.

De kennismakingssessies duren een uur en na afloop zijn de coaches 15 minuten beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. De sessies zijn online en vinden plaats op:

woensdag 28 juni 20-21 uur (+15 min tijd voor vragen)

donderdag 20 juli 12-13 uur (+15 min tijd voor vragen)

dinsdag 5 september 20-21 uur (+15 min tijd voor vragen)

donderdag 28 september 9-10 uur (+15 min tijd voor vragen)

Voor aanmelden klik hier.

Geen voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan KlimaatGesprekken. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De één wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen.

 

Meer informatie
Hieronder alvast wat beknopte informatie over de workshops, e-course, klimaatcoach worden en Stichting KlimaatGesprekken.

 

Workshops

Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering; toch is het vaak lastig om daadwerkelijk in actie te komen. In de workshops van KlimaatGesprekken onderzoek je in 6 avonden van 2 uur samen met gelijkgestemden uit de buurt welke persoonlijke keuzes jij kunt maken om klimaatvriendelijker te leven, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een klimaatcoach ondersteunt je daarbij en biedt praktische tips en handvatten op de gebieden wonen, voeding, consumeren en vervoer/reizen. Je leert daarnaast ook hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk. Hoop, humor en handelingsperspectief staan centraal. Zo lukt het de meeste deelnemers wél om stappen te zetten!

Ervaringen van eerdere deelnemers:

  • “Het voelde fijn om met gelijkgestemden over mijn dilemma’s te praten.”
  • “Leuk, de gevarieerde groep en de gesprekken die nooit dogmatisch werden. Niet veroordelen, gewoon zeggen als je met het vliegtuig gaat. Ik was zelfs zo enthousiast dat ik nu zelf als groepscoach mijn eigen groep start.”
  • “Tot mijn verrassing werd er veel gelachen: heel bevrijdend.”
  • “Ik heb nu meer inzicht in wat ik zelf kan doen tegen klimaatverandering.”

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.


E-course klimaatgesprekken

Vind je klimaatverandering een belangrijk onderwerp? Zou je graag duurzamer gedrag zien in je omgeving? Voel je je hierin soms alleen?

Erover praten helpt; tegelijk zijn gesprekken over klimaatverandering niet altijd even makkelijk. In deze e-course wil Stichting KlimaatGesprekken je inspireren om het gesprek aan te gaan op een positieve manier, met voorbeelden en verhalen van anderen, zodat je merkt dat je wel degelijk een verschil kunt maken en dat je er niet alleen voor staat. Zo kun je niet alleen je voetafdruk verkleinen, maar ook je handafdruk vergroten.

Meld je aan en ontvang 8 x elke week een nieuw deel in je inbox om er direct mee aan de slag te gaan. Eerdere ervaringen met de KlimaatGesprekken workshopreeks zijn niet nodig.


Klimaatcoach bij KlimaatGesprekken

Wil je meer mensen meekrijgen in de klimaattransformatie, op je werk of bij jou in de buurt? Heb je tijd voor vrijwilligerswerk met impact en wil je als klimaatcoach onze workshopreeks begeleiden en inspiratiesessies organiseren? Of wil je juist kennis opdoen om je handafdruk te vergroten als professional en zo de verduurzaming te versnellen? Volg dan onze klimaatcoachtraining! In drie dagen doe je kennis op over klimaatpsychologie en gedragsverandering en ervaar je de kracht van onze unieke methode.

Hier vind je meer informatie.

Stichting KlimaatGesprekken

 

De aanpak van Stichting KlimaatGesprekken werd in Engeland ontwikkeld onder de noemer CarbonConversations en in 2016 over naar Nederland gehaald. Inmiddels hebben al meer dan 1500 deelnemers meegedaan aan workshopseries door het hele land. De ‘klimaatvoetafdruk’ loopt bij deelnemers terug met 20 tot soms wel 50 procent, bleek uit onderzoek. Daarnaast er is veel aandacht voor de ‘klimaathandafdruk’: hoe kun je anderen inspireren tot een meer duurzame levensstijl? Zo zorgen we er samen voor dat klimaatvriendelijke keuzes en ambitieus klimaatbeleid vanzelfsprekend worden.

Hier vind je meer informatie over Stichting KlimaatGesprekken.