09/03

Interview Murat Isik over zijn nieuwe roman

za. 09 Mar
15:00 tot 16:30
boekhandel Blokker
Binnenweg 138, Heemstede

Zaterdagmiddag 9 maart komt Murat Isik vertellen over zijn langverwachte nieuwe roman ‘In de mist van Golden gate park’. Zijn vorige roman ‘Wees onzichtbaar’ werd zeer goed ontvangen en won onder meer de boekhandelsprijs en de Libris Literatuurprijs.

Een epische vertelling over het zoeken naar vrijhei, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten. In plaats van de verlegen toehoorder die hij in Amsterdam was, wil hij in Amerika iemand anders worden: een zelfbewuste en daadkrachtige man.

Metin studeert rechten maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Op zoek naar een uitweg stort hij zich in San Francisco vol op het keuzevak Creative Writing. Tijdens die colleges ontmoet hij de mysterieuze Joan Springfield, voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Dan storten onvermoede gebeurtenissen hem echter in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.