08/06

Interview met schrijfster Anneruth Wibaut

wo. 08 Jun
10:30
Boekhandel Blokker
Binnenweg 138, H

Woensdag 8 juni gaat Wilma Geldof in gesprek met Anneruth Wibaut, schrijfster van ‘Toen mijn vader mij maakte’, ’s ochtends om 10.30 uur bij boekhandel Blokker. Graag even aanmelden, toegang is gratis.

Schrijfster Anneruth Wibaut is dochter van gevestigde families. De Wibauten in Amsterdam en de Guilonards op Waalhaven, toenmalige thuisbasis van de KLM. Ze groeide op met mooie verhalen en een familiegeheim, een gebeurtenis waar angstvallig over werd gezwegen: het bunkerdrama.

Eind april verscheen haar boek dat met vaart is geschreven en veel historische namen en gebeurtenissen bevat. Het is een oorlogsboek dat ook het transgenerationele trauma belicht en een geschiedenis bevat die niet stopt op 5 mei maar verder gaat en de levens vertelt van mensen die de oorlog overleefden.

In Toen mijn vader mij maakte reconstrueert ze de vijf oorlogsjaren van haar ouders, toen nog geen vader en moeder maar leerlingen van het Amsterdams Lyceum. Lees wat ze deden in het verzet, hoe ze verraden werden en de oorlog overleefden.

Na de bevrijding woekert de oorlog door. Het stichten van een gezin blijkt geen remedie tegen het trauma. Wat zij als dochter ook doet of meemaakt, de oorlog was altijd erger. Ook als haar ouders samen voor de dood kiezen, haar broer veel te jong sterft en haar achterneef Theo van Gogh op straat wordt vermoord.

Actuele informatie en agenda is te vinden op de auteurswebsite www.anneruthwibaut.nl.