01/03

Interview Mark H. Stokmans over 'Spiegeldagen'

vr. 01 Mar
15:00 tot 16:30
boekhandel Blokker
Binnenweg 138, Heemstede

Vrijdagmiddag wordt Mark H. Stokmans geïnterviewd over ‘Spiegeldagen’, het langverwachte vervolg op ‘Land van echo’s’. ‘Land van echo’s’ was boek van de maand bij Boekhandel Blokker, vervolgens boek van het jaar bij Boekhandel Blokker en werd daarna door alle boekhandels van Nederland verkozen tot beste boek van 2022.

Over Spiegeldagen:

Drie jaar na het overlijden van zijn opa en de verdwijning van diens vrouw Pepa krijgt Ruben Kruijssen de opdracht de Alquerías, het familiehuis in Spanje, te verkopen. In Utrecht werkt Ruben tegen wil en dank als makelaar, en hij besluit af te reizen naar Spanje.

Als hij eenmaal in de streek van zijn jeugd is, komen er vele herinneringen boven. Waarom wordt er nog steeds gezwegen over de rol van zijn opa Herman, in de Spaanse Burgeroorlog? Hoe kwam Pepa in Hermans leven en waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom is zij verdwenen?

In de maanden dat Ruben in de Alquería is, dringt het tot hem door hoe belangrijk zijn eigen kijk op het familieverhaal is en waar zijn hart ligt. Maar om de Alquería te kunnen behouden moet hij Pepa vinden.

Spiegeldagen is een fascinerende roman over de grijstinten van de geschiedenis, over nieuwe generaties die moeten omgaan met het verleden van hun voorouders en die toch ook hun eigen weg moeten zien te vinden.