20/11

Herfstconcert met 17-jarige celliste Emma Naegele

zo. 20 Nov
20:00
Pinksterkerk
Camplaan 18, Heemstede

Op 20 november a.s. om 20.00 uur geeft het Heemsteeds Philharmonisch Orkest in de Pinksterkerk in Heemstede een herfstconcert. Te gast is de 17-jarige celliste Emma Naegele. Zij speelt het wereldberoemde celloconcert van Edward Elgar.

Het celloconcert ging in première in oktober 1919. Elgar dirigeerde zelf, niet lang na het overlijden van zijn vrouw. Hij schreef het concert tijdens de zomer van 1919 in zijn tuinhuisje toen hij herstellende was van een zware operatie. Elgar noteerde een melodie direct nadat hij bijkwam na de operatie. Deze melodie werd later het hoofdthema van het celloconcert. Het stuk weerspiegelt de angst, wanhoop en desillusie die Elgar voelde na het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Celliste Emma Naegele is pas 17 jaar maar heeft al een imposant CV opgebouwd. Vanaf haar 5e jaar speelt ze cello en ze studeert inmiddels in België. In november 2021 zou ze al samenwerken met het HPhO, maar door corona werd dat concert helaas één dag van te voren afgelast.

Het HPhO voert ook de minder bekende 2e symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski uit. Deze op Oekraïnse volksliederen gebaseerde symfonie staat ook wel bekend als “Klein Rusland” (wat een andere benaming is voor Oekraïne) en is gecomponeerd in 1872. Het is een van de vrolijkere composities van Tsjaikovski en was vanaf de première een succes. Hij was er zelf niet helemaal tevreden over en herzag het werk in 1879-1880. De symfonie begint met prachtige solo’s voor de hoorn en de fagot.

Kaarten (€ 17,50) en meer info: klik hier voor kaarten

Wordt nu Vriend van het HPhO en krijg een gratis kaart voor dit concert en mooie korting op alle andere kaarten! Aanmelden? klik dan hier