31/10 - 05/11

Heemstede Duurzaam Klimaatweek

ma. 31 Oct
09:30
tot
za. 05 Nov
16:30
Heemstede
Herenweg 1, Heemstede

De Heemsteder: Op maandag 31 oktober start de Nationale Klimaatweek en onthult wethouder Anneke Grummel, samen met kinderen van basisschool Icarus en de Voorwegschool, de ‘Walk of Change’ ter hoogte van de Binnenweg 104-108. Dit zijn tien borden om Heemstedenaren te inspireren tot het nemen van duurzame stappen. Tijdens de Klimaatweek van 31 oktober tot en met 6 november organiseert Gemeente Heemstede dagelijkse activiteiten om inwoners, ondernemers en organisaties te enthousiasmeren en zich in te zetten voor een beter klimaat.

Inwoners kunnen onder andere:

een gratis gft-bakje ophalen;
een lezing van Stichting Kom In Mijn Tuin bezoeken;
energieadvies ontvangen van de energiecoaches van HeemSteeds Duurzamer;
een webinar over isoleren volgen;
meedoen met de natuurexcursie in Groenendaal;
een proefrit maken met een elektrische auto;
een duurzaam huis bezoeken tijdens de Landelijke Duurzame Huizen Route.
Het college van B&W ondersteunt dit initiatief van harte. Wethouder Sam Meerhoff gaat maandag 31 oktober om 12.15 uur met kinderen van de Prinses Beatrixschool en zeilvereniging NJV De Haven plastic soep vissen uit wateren. Wethouder Arianne de Wit trapt op 1 november om 13.00 uur op de Binnenweg de winkeliersactie ‘Duurzamer winkelen in Heemstede‘ af. Wethouder Eveline Stam loopt op donderdag 3 november vanaf 10 uur mee met de natuurexcursie in Groenendaal.

Wethouder Anneke Grummel: ”Kleine stappen kunnen leiden tot grote veranderingen. Het is fantastisch dat we een Heemsteedse Klimaatweek hebben. Daarmee kunnen we Heemstedenaren inspireren om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Alle kleine stappen helpen. Ik ben dankbaar voor het enthousiasme en de inzet van alle betrokken partners. Samen maken we Heemstede nog duurzamer.”

Daar gaan twee klimaatburgemeesters ook bij helpen. Zaterdag 5 november om 09.30 uur opent Anneke Grummel voor de woning van een energiecoach van HeemSteeds Duurzamer de tweede dag van de Duurzame Huizen Route en “beëdigd” zij de klimaatburgemeesters. Zij gaan ieder op hun eigen manier meewerken aan een beter klimaat. Daarmee willen zij ook andere Heemstedenaren inspireren.

Lees het programma op http://www.heemstededuurzaam.nl/klimaatweek.