15/05

Havenconcert

zo. 15 mei
14:00 tot 16:00
Haven van Heemstede
Havendreef 3, Heemstede

Het Symfonisch Blaasorkest Heemstede (SBH) bestaat dit jaar 25 jaar. Dat jubileum wordt uitbundig gevierd, en wat is een mooiere plek om dat te doen dan in de openlucht op de houten vlonders in de vernieuwde haven van Heemstede. Dat gaat plaatsvinden op zondagmiddag 15 mei van twee tot vier. Het moet wel droog blijven want er is geen beschutting voor de kwetsbare instrumenten. Mocht het regenen dan wijken wij uit naar de volgende zondag 22 mei.

De twee orkesten van het SBH, het Symfonisch Blaasorkest (SBO) en de Teisterband (TB), spelen bij het Havenconcert ieder een halfuur. Dirigent Leon Bosch begeleidt met zijn SBO een doedelzakspeler in twee gedragen stukken, onze solosaxofonist excelleert in een van twee bewerkingen van oude jazznummers en in Paris Montmartre soleert weer een ander instrument. Welk? Dat laat zich raden…. De TB speelt onder leiding van Míklós Fürst bekend in het gehoor liggende nummers van vroeger en nu, van pop tot jazz, van latin tot swing. En dat alles overgoten met een bigbandsausje!

Als extraatje tussen deze optredens in levert het gastgezelschap Harmonie St. Michaël (óók Heemsteeds!) onder leiding van John Brouwer zijn feestelijke bijdrage met onder andere enkele uitvoeringen van spannende filmmuziek.

Kom naar de haven van Heemstede, met de fiets, te voet of in een bootje. Je kunt daar rustig ergens zitten of een rondje lopen onder de feestelijke klanken van deze orkesten en de toegang is geheel gratis. Wij wensen u alvast een aangename muzikale zondagmiddag toe.

Zondag 15 (of 22) mei 2022 Havenconcert Heemstede 25 jaar SBH

NB Als het de 15de regent, dan is het concert de 22ste.