29/02

Frans Hals in context - drie lezingen

do. 29 Feb
14:30 tot 16:30
Herenweg 96, Heemstede

In februari opent in het Rijksmuseum een groot overzicht van Frans Hals. Deze tentoonstelling was eerder te zien in The National Gallery in Londen en zal na Amsterdam nog te zien zijn in de Gemäldegalerie te Berlijn.

In aansluiting op deze tentoonstelling organiseert Artetcetera drie lezingen waarin het werk van Frans Hals centraal staat.

In de eerste van de 3 lezingen zal Emmelie de Mol van Otterloo op 15 februari ingaan op het unieke in het werk van Frans Hals. Zij vertelt hoe hij dankzij zijn losse, maar trefzekere penseeltoets een overtuigende indruk van spontaniteit wist te bereiken. Ook de houdingen en de gezichtsuitdrukkingen van de geportretteerden zijn in veel gevallen onconventioneel en daarmee vernieuwend.

n de tweede lezing gaat Maya Mutlu op 22 februari in op sociaaleconomische positie van de opdrachtgevers. Wie waren zij en hoe hebben zij hun vermogen vergaard.

In de derde lezing concentreert Michiel Kersten zich op 29 februari op de ‘herontdekking’ van Frans Hals in de 19de eeuw toen schilderijen van de Haarlemse portretschilder voor recordopbrengsten op veilingen zorgden. Het is ook de tijd dat kunstenaars van heinde en verre naar Haarlem afreisden om de fabuleuze schildertechniek van Frans Hals te bewonderen.

Praktische informatie lezingen Frans Hals in Haarlem en Heemstede

De lezingen vinden plaats in De Luifel in Heemstede. De lezingen zijn niet los te boeken, maar alleen als passe-partout voor de gehele serie.

  • Waar, wanneer en hoe laat: Theater De Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede op 15 februari (14:30 uur), 22 februri (15:30 uur!) en 29 februari (14:30 uur) om 14:30 uur
  • Waar, wanneer en hoe laat: Online via YouTube Live op 15, 22 en 29 februari start om 14:30 (kan ook op ander moment bekeken worden) (vergoeding voor online bijeenkomst is € 37,50

Kosten: € 45,-
Aanmelden en betalen via iDeal: druk op de betreffende links hieronder: