18/09

Festival Heemstede 1909 ism Beleef Heemstede

zo. 18 Sep
13:30 tot 17:30
Wilhelminaplein, Heemstede
Wilhelminaplein 1, Heemstede

Dit jaar voor het eerst – een ware primeur! Harmonie St. Michaël organiseert dit jaar voor de eerste keer het festival Heemstede 1909.
Op het Wilhelminaplein zullen verschillende cultuurgezelschappen uit Heemstede zorgen voor een gevarieerd en leuk programma, zodat u zich geen moment hoeft te vervelen. Daarnaast kunt u er heerlijke hapjes en drankjes halen en zijn er toiletten aanwezig, waardoor u er de hele middag kunt genieten!

Zondag 18 september van 14:00-17:00 uur, gratis op het Wilhelminaplein!

Een snelle rekensom leert dat St. Michaël al 112 jaar aan de weg timmert. Na twee jaren zonder optredens waren zij wel weer eens toe aan een feestje. Daarom een mooie culturele middag op een historische locatie, in de openlucht, met Heemsteedse cultuurgezelschappen en gratis toegankelijk.

PROGRAMMA

Paul Herber. Deze Heemsteedse zanger is bekend van The Voice Senior en heeft in 2017 en 2019 in de finale van het Ouderen Songfestival gestaan. Hij zingt voornamelijk jazzmuziek en Nederlandse en Engelse golden oldies.

Stichting De Vrolijke Noot. Deze stichting organiseert muzikale evenementen waarbij jonge en beginnende muzikanten optreden voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en ouderen. Tijdens Heemstede 1909 zullen er twee jonge harpisten optreden.

GSV. De jeugddansgroep van deze zaalsportvereniging zal twee keer een dansopvoeren.

Sola Re Sonare. Dit enthousiaste kamerkoor staat onder leiding van Joop van Goozen en bestaat uit 12 zangers. Zij zingen graag stukken die opnieuw ontdekt zijn en komen Heemstede 1909 met een kort optreden versterken.

Het Voorwegkoor. Dit is een groot koor, dat veelvuldig optreedt in en om Heemstede. Ze beschikken over een pianist en kunnen daardoor een groot repertoire popmuziek ten gehore brengen.

Harmonie St. Michaël. Ruim 100 jaar geleden opgericht en uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest. Vandaag de dag bestaat de vereniging uit drie orkesten: het harmonieorkest, het Klijn Örkest en het MIO voor (her)startendemuzikanten. Ieder verzorgt een optreden van 1 à 2 keer 20 minuten.

Door het gebruik van verschillende podia, hoeven bezoekers zich geen moment te vervelen. Het eind van de middag wordt afgesloten met een grande finale ‘A Brand New Day’, de gezamenlijke afsluiting van alle deelnemende partijen.

Meer informatie: www.stmichael-heemstede.nl.