26/01 - 05/02

Expositie Dagvogels van Rogier Cornelisse

do. 26 Jan
09:30
tot
zo. 05 Feb
00:00
Boekhandel Blokker
Binnenweg 138, Heemstede

De Heemsteedse dichter en illustrator Rogier Cornelisse exposeert tijdens de Poëzieweek zijn DAGVOGELS-tekeningen in Boekhandel Blokker. Vanaf donderdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn meer dan honderd van zijn karaktertistieke vogels in de winkel te bewonderen.

De kunstenaar zal zelf ook op verschillende momenten aanwezig zijn. Op zaterdag 28 januari komt de tekenaar voordragen uit zijn poëziewerk, samen met andere dichter van De Haarlemse Dichtlijn. De zaterdag erna is hij ’s middags aanwezig om te vertellen over zijn werk en voor wie dat wil zijn boek te signeren.

Cornelisse begon zijn vrolijke project ruim drie jaar geleden. Iedere dag tekent hij een vogel, met meestal een korte tekst erbij, die hij op zijn Instagram-pagina publiceert. Eind vorig jaar verscheen het boek DAGVOGELS, met daarin een selectie van ruim 200 vogeltekeningen.

De tekeningen die bij Boekhandel Blokker hangen zijn te koop, het boek is uiteraard ook verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ansichtkaarten en een speciale Poëzieweek-poster met vriendschap-vogels.

Over de kunstenaar Rogier Cornelisse (1975) is reclamemaker, dichter, illustrator en docent aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie. Hij woont en werkt in Heemstede.

Speciale DAGVOGELS-poster ‘Kom hier’ Speciaal voor de Poëzieweek heeft Cornelisse een poster gemaakt met als thema vriendschap (formaat 50 x 70 cm) in een gelimiteerde oplage van 50 exemplaren. Exclusief verkrijgbaar bij Boekhandel Blokker en via dagvogels.nl.

 

Datum/tijd: donderdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari

Toegang vrij

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede