25/08

De nazomer ontdekken in Wandelbos Groenendaal

do. 25 Aug
18:30
verzamelen bij Restaurant Groenendaal
Groenendaal 3, Heemstede

Donderdag 25 augustus is er weer een mooie avondwandeling door Wandelbos Groenendaal met een natuurgids van IVN Zuid-Kennemerland. De dagen worden korter en de zomer heeft ook in Groenendaal weer veel vruchten gebracht. Welke dit zijn en wat maakte ze zo bijzonder?

De vruchten en bessen zijn voor vogels en andere bosbewoners een gezonde maaltijd voor de winter. Hazelaar, beuk, tamme kastanje, meidoorn en sleedoorn dragen vruchten en rozebottels en bramen zijn volop aanwezig.. Late bloeiers zoals de wilde teunisbloem, klaver, springbalsemien en koninginnen- of leverkruid laten hun mooiste kleuren zien en ook de eerste paddenstoelen komen tevoorschijn. Dit alles op een oud landgoed waar je met een beetje geluk een ree, eekhoorn of buizerd kunt spotten. Wil je met eigen ogen zien hoe mooi het historische Groenendaal is op een mooie nazomeravond?

Verzamelen op 25 augustus om 18.30 uur bij het info-paneel op de grote parkeerplaats bij het restaurant Groenendaal. Aanmelden is niet nodig. Informatie: Wim Swinkels, tel.nr.: 06-52788835.