03/09

Cuyperslaan viert 25 jaar straatfeest

za. 03 Sep
16:00
Cuyperslaan
Cuyperslaan 1, Heemstede

Het is september 1997. De bewoners van de Dr. P. Cuyperslaan in Heemstede maken zich op voor een feestje in de straat. Met toestemming van de gemeente is een gedeelte van de laan met linten en dwars geparkeerde auto’s afgesloten. Kinderen hebben alle ruimte voor spelletjes en optredens, barbecues staan midden op straat en er wordt geborreld. Een traditie is geboren.

Komende zaterdag, 3 september, viert de straat voor de 25ste keer op rij haar straatfeest. De ingrediënten van het feest zijn in die 25 jaar eigenlijk niet veranderd: kinderspelletjes, een open podium en samen eten en drinken. Het wordt inmiddels wel allemaal wat professioneler aangepakt: was er vroeger een kleedje om op te treden, nu staat er een professioneel podium met licht en geluid. Een straatbreed springkussen ontbreekt natuurlijk niet. En zette je vroeger allemaal je eigen barbecue neer, nu geniet iedereen van een centraal geregelde maaltijd.

STRAATLIED Speciaal hoogtepunt rond borreltijd is al zo’n 20 jaar de Pimm’s, een cocktail met een op gin gebaseerde likeur, spuitwater en heerlijke stukjes fruit, bereid naar familierecept door een buurman met Engelse roots. Ook zingt al jaren iedereen luidkeels het straatlied mee: ‘Van Keyser tot aan Haven, achter Key en Dreef ligt een heel leuk laantje, de huizen lichtjes scheef’. Het is een bijzondere straat, die Dr. P.Cuyperslaan. De 25 e editie van het straatfeest belooft een extra feestelijke happening te worden. De Cuyperslaanbewoners vragen bij voorbaat begrip voor mogelijke overlast in de omliggende straten.

Lees hier het originele bericht uit de Heemsteedsde Courant