16/02

Charlotte Ha & Mei Ling Wan-In

vr. 16 Feb
20:15
Theater de Luifel
Herenweg 96, Heemstede

Happy in Holland

Een liefdevolle botsing tussen moeder en dochter, op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant.

Het Chinees-Indisch restaurant verdwijnt. Weg is het eerste Hollandse uit eten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang of tjap tjoy. Maar wat is er gebeurd met de glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar dochtertje, dat altijd vrolijk kroepoek inpakte? In Happy in Holland doorbreekt de inmiddels volwassen geworden dochter het stilzwijgen. Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu, restaurantkinderen van het eerste uur, gaan samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Dochter Happy vraagt zich af: wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

De voorstelling kreeg lovende recensies en ontving zelfs een vijf-sterren recensie van
De Volkskrant: “Voorbeeldige voorstelling (…) De binnen- en de buitenwereld van dit culinaire fenomeen komen in de toneeltekst van het schrijversduo slim samen” ★★★★★

Theaterkrant: “Ontroerend inkijkje in de achterkant van het Chinees-Indisch restaurant. (…) Charlotte Ha speelt Happy sensitief en soms lekker op de emotie en vormt daarmee een mooi contrast met de vooral ingetogen vertolking van Mei Ling Wan-Im als haar moeder.”

NRC: “Mei Ling Wan-In steelt in de moederrol de show: ze zet zowel haar hardheid als haar onverzettelijkheid stevig neer (….) wat zowel Happy’s ressentiment als haar bewondering voor haar moeder tastbaar maakt.”

De Cultuurvlogger -Marco Dreijer: “Ik had niet gedacht van te voren dat ik zo geraakt zou worden (…) maar wow wat was ik overrompeld. En ik heb nooit eerder zulke mooie en pure reacties gezien in een publiek als gistermiddag”.

LOKATIE: THEATER DE LUIFEL