05/07

Boekentaxatie door Arie Molendijk

di. 05 Jul
12:00 tot 17:00
Julianaplein 1, Heemstede

Arie Molendijk komt op 5 juli weer naar Plein1!

Sinds 1997 is Molendijk boeken Antiquariaat, Veilingen en Taxaties een begrip geworden. Na de vele goedlopende veilingen van oude en zeldzame boeken zijn zij overgegaan tot het organiseren van taxatiedagen in binnen- en buitenland.

Oude en antieke boeken worden alleen getaxeerd op veilingwaarde dus niet op een verkoopwaarde in een antiquariaat. Bij het taxeren komt veel kijken. Is het boek compleet, de band of omslag origineel, boekblok wel of niet afgesneden, wel of niet goed gerestaureerd etc. Er is meer dan 2500 keer getaxeerd zelfs in Canada en de VS! Internationaal is dit op boekengebied nog nooit gebeurd.

Er worden met name oude boekwerken vanaf de boekdrukkunst, handschriften en documenten getaxeerd. Ook de wat modernere antiquarische boeken zijn welkom op een taxatiedag. Verder word je geholpen met de vraag waar je je boeken het best kunt laten veilen. Restauratie van antieke boeken is ook mogelijk.

Taxeren aan huis komt heel wat duurder uit dan op een taxatiedag, waar vijf euro wordt gevraagd voor één tot tien boeken. Daaronder valt ook een serie van bijvoorbeeld tien delen als één item. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken van voor 1800 bijvoorbeeld. Je krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.