22/04

Bloemenfestival

za. 22 Apr
20:30
Binnenweg
Raadhuisstraat en Binnenweg 1, Heemstede

Op zaterdag 22 april is er van alles te doen in de Raadhuisstraat & Binnenweg. Voor deze dag hebben de winkeliers van Winkel Centrum Heemstede (WCH) een feest georganiseerd in aanloop naar de komst van het Bloemencorso Bollenstreek. Vanaf ongeveer 20.30 uur rijdt een bonte stoet van prachtige praalwagens door onze mooie winkelstraat. Een uniek evenement waar de winkelstraat natuurlijk een gezellige en speciale dag van maakt.

Programma Bloemenfestival
Op zaterdag 22 april is er van 12- 20 uur in aanloop naar het Bloemencorso muziek & gezelligheid voor jong en oud in de winkelstraat. Al vanaf het middaguur is er voor de kinderen een draaimolen, springkussens en de mogelijkheid tot schminken. Vanaf 17 uur zijn er diverse muziekoptredens van allerlei artiesten, bandjes en koren over de gehele winkelstraat.

Wijnloop
Van 17.00 – 19.30 uur is er weer een wijnloop, waarbij je langs de deelnemende winkels een glaasje wijn en een hapje kunt krijgen. De belangstelling voor dit evenement is zeer groot, alle 600 glazen zijn helaas al uitverkocht. Maar gelukkig kunt u ook terecht bij één van de horecazaken langs de Bloemencorso route.

Deelnemende winkels aan De Wijnloop zijn aan de Binnenweg Grapedistrict, Het Vazen Atelier, Cogolain Bis, Heemels Mode, Summum Woman, Elmas Coaching, Boekhandel Blokker, Home made by Ree, Waardijk Schoenen, Lights & More, Stefans Brillen, Gall&Gall Heemstede Binnenweg, Boulangerie Oscar, Boutique Tres Joli, De Gouden Ton en aan de Raadhuisstraat Keurslager Van der Geest, Wine Stock Heemstede, IJssalon en Chocolaterie Van Dam, Le Grand Cru en Les Tissus Colbert.

Bloemencorso 
Vanaf 20.30 uur wordt het Bloemencorso Bollenstreek verwacht dat over de Raadhuisstraat en Binnenweg zal rijden. De straat wordt vanaf 17 uur volledig afgesloten voor verkeer. In de winkelstraat geldt vanaf
17 uur een parkeerverbod met afsleepregeling. Kom dus bij voorkeur lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer.

Foto: Bloemencorso 2022. Fotograaf: Eric van Westerloo.

Klik hier voor het bericht uit de Heemsteder