22/06

Bijeenkomst ‘Samen maken we Heemstede’

wo. 22 Jun
19:30 tot 22:00
College Hageveld
Hageveld 15, Heemstede

Bijeenkomst ‘Samen maken we Heemstede’ over lokale democratie

De gemeente Heemstede organiseert op 22 juni van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur een bijeenkomst ‘Samen maken we Heemstede’ in College Hageveld. We gaan op zoek naar nieuwe manieren waarop inwoners en gemeente beter samen kunnen optrekken. Inwoners weten immers als geen ander wat belangrijk is voor hun leefomgeving én voor Heemstede. Op het programma staat onder andere een kennismaking met het fenomeen ‘Burgerberaad’, een methode waarbij een groep gelote inwoners op basis van uitgebreide informatie en overleg aanbevelingen doet over beleid of complexe onderwerpen.

Burgemeester Astrid Nienhuis; “Een burgerberaad is een mooi middel om juist bij ingewikkelde onderwerpen met verschillende belangen- tot gedragen besluitvorming te komen. We gaan op deze avond experimenteren met het fenomeen burgerberaad. Ik ben benieuwd voor welke onderwerpen inwoners dit instrument geschikt vinden.”

Tijdens de bijeenkomst op 22 juni is er ook een interactieve markt waar de gemeente in gesprek gaat met inwoners over onder ander samen besturen, samen aan de slag in de buurt, verbetering van communicatie en nieuwe ideeën over het verder versterken van de lokale democratie.

Vorig jaar startte de gemeente met een Quick Scan Lokale Democratie. Daarop volgden 2 bijeenkomsten met inwoners waarbij zij werden gevraagd wat goed ging in Heemstede en wat beter kon. Tijdens de bijeenkomst op 22 juni blikken we terug op de resultaten van de verbeteragenda die met inwoners werd opgesteld en welke stappen nog gezet moeten worden.

Inwoners en hun buren, familie en vrienden uit Heemstede zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Ook hebben we inwoners door middel van loting persoonlijk uitgenodigd om aanwezig te zijn. Kennis of ervaring is niet nodig om mee te kunnen doen.

Let op: aanmelden kan tot uiterlijk 20 juni via lokaledemocratie@heemstede.nl onder vermelding van naam en adres.